Presentació del festival a2m’23 al municipi de Tornabous

 Presentació del festival a2m’23 al municipi de Tornabous.

Donarà el seu tret de sortida el pròxim 29 de juny amb l'espectacle Runa de l'artista Amer Kabbani a la plaça de les Escoles del Tarròs.

El municipi de Tornabous celebra enguany la 4a edició del Festival a2m (a dos metres), un certamen que té la voluntat de dinamitzar l’espai públic, generant llocs de retrobada, que possibilitin fer municipi, durant els mesos d’estiu, i alhora atansar les diferents expressions de la cultura i les artistes a tots els públics.

L’obertura de la quarta edició del festival tindrà lloc el 29 de juny a la plaça de les Escoles del Tarròs i anirà va a càrrec de la Companyia 104º), de l’artista catalanosirià Amer Kabbani, que presenta la peça Runa. Un espectacle de circ acrobàtic, que va rebre el Premi de Suport a la Creació de Fira Tàrrega 2022.

La programació continuarà el 6 de juliol amb el torn d’Aiala & ElTornado, que presentaran el seu nou treball ‘Demons’ al Parc del Reguer. La nit s’allargarà amb Los Notas del Barrio que oferiran una sessió noctàmbula amb música en vinil.

Una setmana més tard, el 13 de juliol, l’artista noguerenca Lydia Encinas omplirà l’interior de l’església Vella de la Guàrdia d’Urgell amb l’espectacle familiar de siluetes d’ombra ‘LO. Els paisatges que ens habiten’.

El 20 de juliolel Plataner monumental del municipi urgellenc, acollirà la quarta vetllada del festival, encapçalada per Cowndoscopio Teatre —companyia eivissenca, amb arrels al poble— representarà ‘Yoav i Ahmed’, una proposta teatral multidisciplinària.

Sergi Estella, cantant, músic, compositor i multiinstrumentista s'instal·larà al parc de les Escoles de la Guàrdia d’Urgell, el 27 de juliol, on repassarà el seu repertori entre el blues, el rock sureny, el folk…

Alba Valldaura estrenarà la programació del mes d’agost, concretament el dia 5, a l’Espai Lluís Companys del Tarròs, on presentarà la seva obra teatral ‘Iaia, memòria històrica’, a través de la qual rememora les vivències i històries més personals, al llarg de La República, la Guerra Civil, la dictadura i la transició espanyoles

I finalment, com ja és costum, el jaciment del Molí d’Espígol acollirà la darrera de les vetllades del festival el dia 26 d’agost. Aquest cop la vetllada comptarà amb dos espectacles: primer Guilla Teatre presentarà el seu l’espectacle Una Carretada de Contes i seguidament la música i arpista Berta Puigdemasa i el músic i trapezista Júlia Ferrero estrenaran l’espectacle la Xarxa.

Aquest cicle de vetllades proposa la descoberta dels espais singulars del nostre municipi. Per això, es complementarà amb visites guiades gratuïtes a l’Espai Lluís Companys del Tarròs i a la Ciutat Ibèrica del Molí d’Espígol.

Així mateix, amb la vocació d’atansar les diferents expressions de la cultura i les artistes a tots els públics el preu de les entrades serà de 2 euros, per persona i vetllada.

Així mateix, mantenen un dels trets identitaris del festival. Com es feia en les festes populars d’antany i a l’hora de prendre la fresca durant les nits d’estiu, cadascú s’haurà de portar la cadira -o el coixí- de casa seva.

A més a més, durant les vetllades s’oferirà servei de begudes i en les que es realitzen en parcs, de sopar a preus populars.

Enllaç de la notícia 👉👉👉👉👉 AQUÍ

Lo més vist

CAMPUS MULTIESPORTIUS