Les conseqüències de no beure prou aigua.

Les conseqüències de no beure prou aigua.
La recomanació dels professionals és ingerir entre 2 i 2,5 litres d'aigua al dia per a tenir una bona salut a nivell físic i mental.

Sempre hem sentit a dir que cal beure un mínim d’aigua al dia. Però és això cert? I què passa, si no en bevem prou? De fet, els danys de no beure la quantitat adequada d’aigua es donen tant a nivell intern.

Pell deshidratada

De res serveix utilitzar les millors cremes per a lluir una pell radiant si no es pren aigua. És fàcil comprovar si la pell està deshidratada: només cal pessigar amb cura una zona de la pell. Quant triga a tornar al seu lloc? Si ho fa lentament i queda una marca, és un signe clar de deshidratació. La pell de la cara i del cos necessita aigua per a estar sana.

Fatiga.

Una de les conseqüències de no beure aigua és la fatiga, tant a nivell físic com mental. Les cèl·lules del nostre cos estan compostes d’aigua, així que si no tenen aquest líquid generen menor energia i funcionen amb major lentitud. Un dels principals símptomes de la deshidratació és precisament el cansament.

Augment de pes

Encara que això és una cosa que moltes persones desconeixen, no beure la quantitat suficient d’aigua també pot provocar un augment de pes. La raó és molt senzilla: beure aigua accelera el metabolisme, de manera que augmenta la crema de calories. A vegades els símptomes de la gana es confonen amb el fet de tenir set, de manera que s’ingereixen aliments quan en realitat el que el cos necessita són líquids.

La recomanació dels professionals de la salut és ingerir entre 2 i 2,5 litres d’aigua al dia per a tenir una bona salut a nivell físic i mental. Aquesta quantitat pot variar segons l’edat, l’estat físic i el nivell d’activitat de cada persona. També és aconsellable prendre fruites i verdures de temporada amb un alt contingut en aigua. Per exemple, ara, de cara a l’estiu, la síndria i el meló són gran aliats per a mantenir els nivells d’hidratació.

Lo més vist

CAMPUS MULTIESPORTIUS