La qualitat és la mostra de compromís.

La qualitat és la mostra de compromís.
La firma de mobiliari ROS d’Artesa de Segre està immersa a acabar el muntatge de les noves línies de producció i recuperar el volum de fabricació d’abans de l’incendi, sense oblidar l’aposta per la digitalització, millora contínua i expansió cap a nous mercats.

Construir llars úniques per a persones úniques és la filosofia que inspira la firma ROS, d’Artesa de Segre. L’empresa compleix 90 anys d’història i està principalment dedicada a la fabricació de mobiliari per a nadons, infants i joves. En vies de superar l’incendi del 2022, afronta ara diversos reptes i nous projectes, tal com desgrana Montse Martínez responsable de l’Àrea de Comptabilitat.

Fa poc més d’un any vau haver de patir l’incendi de la fàbrica. Com ha afectat l’evolució de l’empresa? Heu pogut recuperar-vos del sotrac i estar ja operatius al 100%?

Cert, el 23 d’agost del 2022 vam sofrir un incendi que va afectar totes les oficines i més de la meitat de la planta productiva de ROS. Des de llavors, tot l’equip ha estat dedicat a la reconstrucció d’un complex procés de fabricació que té un alt component tecnològic. Alhora, hem mantingut activa la comunicació amb el nostre client i hem treballat en el llançament d’una nova línia de producte, RELOVEUTION, dedicada als joves adults. Actualment estem a un 30% de la producció i esperem tenir el layout definitiu en plena producció a mitjans de l’any vinent.

Ha frenat l’expansió cap a mercats externs, com projectàveu?

Hem mantingut una intensa activitat comercial per informar, atendre, solucionar i respondre totes les qüestions i necessitats que el mercat ens plantejava, però l’expansió comercial s’ha vist dràsticament frenada donat que hem estat un llarg període de temps sense subministrar producte amb normalitat. No obstant, els nostres clients ens han donat suport en tot moment i esperem reactivar els projectes al llarg del 2024.

L’aposta per la sostenibilitat és essencial per a vosaltres. En què es tradueix?

ROS és una empresa compromesa amb el medi ambient i amb les persones. La nova planta productiva serà altament eficient energèticament i hem eliminat el plàstic de tot el procés de fabricació, l’embalatge serà 100% en cartró. Alhora, estem revisant els processos administratius per aconseguir una gestió documental totalment digitalitzada i així evitar el paper. El concepte de sostenibilitat a ROS també es tradueix en el respecte a l’equip intern i l’entorn més immediat, és l’equilibri entre creixement econòmic, respecte al medi ambient i benestar social.

La qualitat també és una altra línia estratègica?

La qualitat és la mostra de compromís més gran amb els nostres clients i el nostre entorn i alhora és la premissa base per a un model productiu sostenible. La nova planta està dotada d’exhaustius controls automatitzats de la qualitat, aplicant les últimes innovacions tecnològiques en aquest àmbit.

Quins són els vostres projectes més immediats, a curt i mitjà termini?

En aquest moment la prioritat de ROS és acabar el muntatge de les noves línies de producció i recuperar el volum de fabricació per tal de poder garantir al nostre client l’excel·lent servei que ens caracteritza en qualitat i termini d’entrega. No obstant, no hem deixat de treballar amb visió de futur en matèria de digitalització, millora contínua i expansió a nous mercats.

En unes circumstàncies com les que heu patit, heu comptat amb suport per tirar endavant? En què ha consistit?

A pesar del gran abast i les conseqüències que l’incident va tenir per a tots, posem en valor el gran recolzament rebut de l’Ajuntament d’Artesa de Segre, treballadors, clients, proveïdors i fins i tot dels nostres competidors. Cal destacar que sense el suport de les entitats bancàries ROS no hauria pogut mantenir l’activitat i destaquem el diàleg obert, positiu i cooperatiu que BBVA ha mantingut en tot moment. És en situacions difícils com l’actual que veiem amb qui podem comptar i agraïm el suport dels col·laboradors. 


Enllaç👉👉 AQUÍ

Lo més vist

CAMPUS MULTIESPORTIUS